Coaching referenciák

Néhány publikus referencia:

“Én azért mentem a Lajoshoz, mert sokat izgultam és nem tudtam ezt kezelni. Ehhez elég volt nekünk egy alkalom is és rengeteget javultam. Mindent megbeszéltünk, amire szükségünk lehetett. A találkozásunk után egy héttel volt egy táncversenyem. Egy nappal a verseny után nagy örömmel felhívtam és elmondtam hányadikak lettünk és azt, hogy már nem izgultam egy kicsit sem.”

D. Viktória (10 éves)

Ahogyan ezt az aggódó apa látta: “Problémát véltem felfedezni a lányom problémamegoldó készségében, illetve abban, ahogy a problémáit kezeli. próbálja megoldani. Élsportoló, ezért a teljesítményére is nagy kihatással volt. Nem tudtuk legyőzni a problémát, ezért szakemberhez szerettem volna fordulni, de nem pszichológushoz. Egy olyan szakemberre volt szükségem, aki a probléma feltárásába segít és arra ösztönzi a gyereket, hogy Ő oldja meg a saját problémáját. Ekkor találtam rá Lajosra, aki kért ugyan némi gondolkodási időt, mondván gyerekkel még nem dolgozott, de elvállalta. Egyetlen egyszer beszélgettek csak a lányommal, de a javulás borzasztó látványos volt. A találkozó után – lányom az elmondása szerint – sokat gondolkodott a dolgokon és megpróbálta a megbeszéltek szerint felismerni, majd kezelni a problémákat. Attól a pillanattól kezdve, nincsenek problémák. A versenye után még telefonon hívta a lányom, de már csak azért, hogy az eredményt elújságolja. Nem bántam meg, hogy rá esett a választásom. Nem Ő oldotta meg a problémát, hanem segített megtalálni azt és rávilágított arra, hogy hogyan kell azt kezelni. Nagyon jó szakember!”

D. Edvin

 

Referencia

“Mielőtt Lajossal találkoztam, már próbáltam magamtól megoldást találni azokra a dolgokra, amik stresszt okoznak az életem során.

Sajnos be kell vallanom, hogy ez nem sikerült 100%-ban. Sokszor ingerlékeny voltam, rosszul aludtam, fejfájás gyötört.

A szokásos stressz menedzsment tréningek és módszerek nem tudtak segíteni, hiszen annak ellenére aludtam rosszul, hogy már körüljártam a témát többször is. Azt hittem ismerem a módszereket, de végül azt kezdtem bemesélni magamnak, hogy egyszerűen csak rossz alvó vagyok.

Lajos segített abban, hogy felismerjem mi tart ébren éjjelente, miért nem tudok szinte soha rendesen aludni vasárnapokon.

Nem általánosan jól működő módszereket tanított meg, hanem együtt jöttünk rá arra, hogy mi az ami nekem működik.

De ezek a módszerek nemcsak a már meglévő stressz forrásaim kezelésére adtak megoldást, hanem a jövőben is tudom alkalmazni őket bármire amit elém dob az élet. J

Lajos végig nagyon felkészült volt, minden felmerülő gondomra tudtunk találni több lehetséges „orvosságot” is.

Mindent ki tudtam próbálni, gyakorolni, és csak akkor raktuk el az eszköztáramba.

 

A programot nagyon szívesen tudom ajánlani igazából bárkinek, mivel mindenki életében jelen van a stressz.

De különösképp olyan vezetőknek lehet hasznos, akik még küzdenek valamivel, amiről talán még ők sem tudják mi okozza.

Hiszen mint rájöttem, igazából nincsenek rossz alvók, hanem csak olyanok akik még nem oldották meg valamilyen gondjukat.

Lajos ebben tud nagyon sokat segíteni!”

Sz. L.

 

Referencia

 

Balázs

Kádár Balázs Marketingkommunikációs szakember

“Budai Lajost érdeklik a részletek, mindennek a hátterét keresi és sikerrel meg is találja. Kitartó kutató, aki saját tapasztalat- és tudásrendszerét felhasználva segíti az „utazót”. Folyamatosan képzi magát, új technikákat sajátít el és így mindig naprakész. Egy-egy probléma addig nem hagyja nyugodni, míg a klienssel együtt meg nem találják a valódi okot és meg nem szüntetik azt. Kiváló kérdező, remek a kérdezéstechnikája és ráérez a legkényesebb pontokra. A problémák számára feladatok, melyeket örök derűvel és optimizmussal analizál. Kiterjedt módszertanát az ügyfél rendelkezésére bocsátja és az ügyfél elakadását közösen szüntetik meg. Jó szívvel tudom ajánlani!”

 

                                                            Kádár Balázs

                                                          Marketingkommunikációs szakember

 

 

 

Referencia

Budai Lajos, Business és Life Coachról

 

Budai Lajos személyében tapasztalt business és life coachot ismertem meg, ezért az
Ön számára nagy örömmel ajánlom. Számíthat hatékony támogatására bármilyen belső nehézség legyőzése során.

 

 Sánta Roland Tesco-Global Áruházak Zrt.

Sánta Roland
Tesco-Global Áruházak Zrt.

Munkája során tapasztaltam:

• egyeztetési időpontokban, helyszínekben és témákban rugalmas és pontos,

• szakértelmét üzleti vagy magánéleti témákban is fel tudja ajánlani, nagyon felkészült,

• nyitott és számos technikával megnyitja az embert, ezáltal segítve az önelemzés, beismerések megindítását,

• tudatosan ajánlja az egészséges életmódot, fizikai és szellemi harmónia megteremtéséhez felhasználható lehetőségeket, eszközöket, filozófiákat, amikben szintén felkészült és jártas,

• őszinte és vidám személyiség, baráti viszonyban lehet vele beszélgetni, keresi a coacheet annak érdekében hogy a haladást fenntartsa a kurzus során,

• önmagával szemben a folyamatos tanulás kihívását támasztotta.

 

Számomra a stressz kezelésében nyújtott hatékony támogatást, segített egy leterhelt időszakban megtanulni hideg fejjel gondolkodni, rendszerezni mindazt, ami számít, és ami nem.

Az ehhez szükséges technikákat felajánlotta a megbeszélések során, majd közösen kielemeztük azoknak a hatékonyságát, melyeket testhezállónak éreztem használni.

A technikákat egyszerűségük miatt könnyen sikerült felidézhetővé tenni és elmélyíteni gyakorlással tudatos szintről tudatalattira.

A stressz hatékony kezelése, egészségesebb életmód megnövelte az energia szintemet ami szintén csak pozitív eredményekhez vezet.

 

Rátermettségét a közösen kitűzött célok elérésével számomra maximálisan bizonyította. Más alkalommal is hozzá fordulok és határozottan ajánlom nevét mindenkinek!

 

 

          Sánta Roland

Tesco-Global Áruházak Zrt.

 

 

 Referencia

 

2012-ben értesültem, hogy Lajos barátom elvégzett egy coach képzést, ami felkeltette a kíváncsiságomat, és több beszélgetés után  arra jutottam, hogy megpróbálkozom ezzel a dologgal. Bevallom őszintén, hogy egy kissé hitetlen voltam a cocahinggal kapcsolatosan. ” ugyan már, hiszen ismerem magamat én eléggé, és nehogy már segítséget kérjek a problémáim megoldásához”. Kiderült, hogy mégsem ismertem magam eléggé, valamint az is, hogy nem “szégyen” segítsége kérni…….. Na de erről majd később…
Amikor elkezdtük a “beszélgetéseket Lajossal, eléggé “rossz passzban” voltam. Éppen szakítottam egy 11 éves kapcsolatból, a közös házunkat elkezdtük árulni, ami lelkileg igen komolyan megviselt.
Már az első néhány beszélgetés alkalmával kaptam egy nagy POZITÍV lökést Lajostól, és rájöttem, hogy egy “probléma” megoldására több alternatíva is lehetséges. A coach párkapcsolati vonalon indult, majd Lajos észlelte, hogy a munkámban is igen sok stresszhatás ér (rendőrség speciális területén dolgozom), ezért kiegészítettük egy stresszkezelési tréningre is a “beszélgetéseket”.
Az tréningek kezdetekor heti egy-két alkalom vált szükségessé, majd ezek leredukálódtak kb. havi egy alkalomra. A ” beszélgetések” mindig nagyon jó hangulatban teltek, és hipp-hopp eltelt másfél két óra. Na de a ” neheze” mindig ez után kezdődött… Lajos minden tréning után adott “házi feladatot”, amik különböző módszerek alapuló látszólag bagatell dolognak tűntek, de ezek mind mind arra voltak hivatottak, hogy az életem mérlegét pozitív irányba billentsék el. Ezeket a “házi feladatokat” persze minden soron következő tréning alkalmával átbeszéltük, és számot vetettünk, hogy mit sikerült beépíteni a mindennapokba.
Így haladtunk, vagyis haladtam szépen előre, és fokozatosan ismertem meg magamat egyre jobban és jobban. Azt azért itt le is szögezném, hogy senki sem tud megváltozni, ha a változást ő maga nem akarja. Ez a coaching nem egy “csodaszer” hanem egy kidolgozott rendszer, ami egy jó coachon keresztül igen is képes az emberek életének pozitív megváltoztatására, legyen szó párkapcsolatról, stresszről, felsővezetsésről, vagy egyéb dologról.
Lajos személyisége pedig mondhatom, hogy párját ritkítja, mivel eszméletlen jó empatikus képességgel rendelkezik, és úgymond ” velejéig” lát az embernek 🙂
Nem akarok nagy szavakat használni, és olyan kijelentéseket tenni, hogy más ember lettem meg ilyenek, de az bizonyos, hogy Lajos segítségével nagyon sokat csiszolódtam az életem minden területén,természetesen pozitív irányban. Ezt családom, barátaim, és a bajtársaim visszajelzései alapján is mondhatom.
Köszönöm Lajos!!! 🙂
Laci
pozitivtííí!!! 🙂

 

 

 

Lalinak Szeretettel!!!

 

„Szeretnél változtatni, változni, de egyedül félsz..? Nem bízol senkiben, mert nem akarod, hogy újra bántsanak és kinevessenek..?!!

Nehéz megtenni az első lépést, és ha már elindultál valamerre közel sem biztos, hogy jó irányt választottál. Pedig tudnod kell elindulni, mindegy merre – csak „elmenekülni” – másképp nem megy.

Saját magamat okoltam mindenért és valóban el akartam menekülni!

Lajossal már jó pár éve ismerjük egymást, és ha időnk úgy engedte beszélgettünk egymással mindenféléről, míg egy kora tavaszi napon, amikor találkoztunk rám nézett és azt kérdezte: jól vagy? A válasz egyértelműen Nem volt.

Ha más kérdezte volna tőlem ugyanezt, neki azt mondtam volna, persze igen, csak fáj a fejem.

Kicsit elpityeregtem magam és elmondtam mi a baj. Már az első pillanatban olyan érzékkel kérdezett tőlem néhány dolgot, amin elgondolkodtam.

Magánéleti és részben munkahelyi problémáim voltak, de már nem tudtam elválasztani az egyik rosszat a másiktól.

Pár nap múlva találkoztunk és elkezdtünk „beszélgetni”.

Sajnos sokáig hagytam a problémákat túlnőni magamon, ezért sokkal nehezebb volt elindulni.

Néhány hét múlva már sokkal jobban éreztem magam, kezdtem egy kicsit magabiztosabb lenni, de még hosszú út vezetett a „Fény” felé.

Nagyon önfejű és makacs vagyok, de Lajosban megtaláltam azt, aki valóban minden Önzés és káröröm nélkül segített.

Nekem kellett felismernem a saját korlátaimat, de Lajos mindig a megfelelő kérdést tette fel a megfelelő pillanatban. Ha úgy látta nem akarom elfogadni a valóságot nem hagyta rám, hanem újra megpróbálta.

Megbíztam benne a legmesszebb menőkig, mert éreztem, hogy minden egyes „beszélgetés” után erősebb vagyok.

Igaz, néha amikor már úgy éreztem jól vagyok, menni fog egyedül is, de sikerült rácáfolnia, még sem!

 

Minden beszélgetésre felkészült, segített abban, hogy tisztábban lássam a saját helyzetemet, fel tudjam tenni magamnak a legfontosabb kérdéseket és megtaláljam rájuk a saját válaszaimat.

A céljaidat tudatosítanod kell magadban, mert a „Coach-od” támogat azok elérésében, de nem tudja megoldani a problémáidat helyetted.

Azóta mind a két területen, a magánéletemben és a munkámban is sikerült elérnem a kitűzött célt és van egy új szakmám is.

 

Lajos hosszú hónapokat töltött mellettem és mind addig „fogta a kezemet” amíg nem győződött meg arról, hogy valóban elengedheti!

 

Pár napja elengedte a kezemet!

 

 

Köszönöm!!!

T. T. Tímea

Vélemény, hozzászólás?